Over ons

 

 

Wij Hollanders zijn een reislustig volkje. 
Grote namen hebben geschiedenis geschreven in de koopvaardij of voor de marine van de toenmalige Republiek. Honderden jaren geleden kozen Willem Barentsz, Abel Tasman en Michiel de Ruyter de weg naar het onbekende en ontdekten nieuwe zeeën, ongerepte kusten en maakten kennis met bevolkingsgroepen waarvan wij niet wisten dat ze bestonden. Het ruime sop koos je niet zomaar: je wist dat de kans dat je terug zou komen niet groot was. Een flink portie moed en avontuurslust was een voorwaarde. Comfort aan boord op een reis van zes maanden was ondenkbaar. Je tanden vielen uit van het gebrek aan vitamine C, ziekten verspreiden zich razendsnel onderdeks en voor je het wist lag je onder vuur van een vijandig schip. 
Deze wereldreizigers moesten afzien.

Reizen doen we nog steeds.
En het liefst naar plekken waar we ons nog steeds laten verbazen over wat de wereld allemaal te bieden heeft. Waar je ook komt als Nederlander: je bent er nooit de enige kaaskop. Gelukkig is het comfort waarmee we de wereld overreizen wél iets minder spartaans geworden.

De Vliegende Hollander kent ongetwijfeld het moment waarop je in het vliegtuig zit en net na het eten besloten hebt een filmpje op te zetten. Je tafeltje is uitgeklapt met een kopje koffie, je hebt je kussentje en dekentje geïnstalleerd en je laat je stoel achterover zakken.  Op dat moment zie je dat je buurman naast je aanstalten maakt om naar het toilet te gaan. Een kleine frustratie gaat door je lijf; maar het fatsoen naar je medemens wint het. Je probeert uit je mini-private-zone op te staan terwijl je de koffie van je tafeltje probeert te halen, je kussentje op de grond valt en je buurman helpt je tafeltje in te klappen terwijl jij vast komt te zitten in een chaos tussen je dekentje en je koptelefoonsnoer.

Reizen: kan het ook comfortabeler? Een wireless bluetooth oortje als ‘koptelefoon’ zou in deze kwestie prettig zijn geweest.

Goede ideeën komen vaak voort uit frustratie. Denk jij ook wel eens: ‘Kan dit niet makkelijker’, of: ‘Waarom heeft nog nooit iemand hier over nagedacht’?Lionheart wel.Met een passie voor reizen en een beetje vaderlands trots maken wij reisgadgets die jouw trip een stuk leuker maken. En soms zijn we eigenwijs en ontwikkelen we een product dat je gewoon thuis in huis gebruikt, omdat we het een te gek stukje innovatie vinden!